• aikido_federacija_makedonija.jpg
  • macedonian_aikido_federation.jpg

spase

01

1. Принцип на динамичка сфера

Склоп на кружни движења маруи. Постојат безброј кругови (хоризонтални, вертикални и дијагонални) чиј што збир сочинува една сфера со центар во абдоменот (сеика танден). Оваа сфера се нарекува динамичка бидејќи сите техники се базираат врз постојана измена на статичката и динамичката рамнотежа, како и примена на принципот на подвижен круг којшто се движи онака како што се движи човекот.

Повеќе...

02 memo

Основно обележје на степенот на знаење на техниките на реален аикидо е бојата на појасот. За определен степен-појас се полага пред испитна комисија. Членовите на испитната комисија се овластени мајстори на реалниот аикидо.

Повеќе...

05kyu zolt pojas

1.Држење со една рака за една рака - дијагонално (различен став)
Katate-tori ikkyo (Gyaku -hanmi)

2.Држење со една рака за една рака - дијагонално (ист став) - И варијанта
Katate tori ikkyo (Ai-hanmi)

Повеќе...

04 kyu portokalov pojas

1.Држење со една рака за една рака - дијагонално (различен став)
(Gyaku-hanmi) Katate-tori ude-garami

2.Држење со една рака за една рака - дијагонално (ист став)
Katate-tori nikyo (Ai-hanmi)

Повеќе...

03 kyu zelen pojas

1.Држење за околувратник - однапред
Eri-tori shiho-nage

2.Удар во глава - одстрана
Yokomen-uchi shiho-nage

Повеќе...

02 kyu sin pojas

1.Удар во глава - одстрана
Yokomen-uchi uchi kaiten sankyo

2.Удар во глава - одстрана
Yokomen-uchi tenchi-nage

Повеќе...

01 kyu kafeav pojas

1.Држење за околувратник со една рака - одназад
Eri-tori irimi nage

2.Држење со една рака за една рака - дијагонално (ист став)
Katate-tori sumi-otoshi (Ai-hanmi)

Повеќе...

agencija mladi sportwcrayoutube

 Фото галерија

Посетители

Имаме присутни 38 гости и нема членови

Продавница

Аикидо Федерација на Македонија - Реален Аикидо


Адреса: ул. Стив Наумов број 61а


7000 Битола,  Република Македонија

 Претседател на Аикидо федерација на Македонија      

 

Ѓуро Илиќ,  7 Дан      

 

Тел: +389 70 207 655      

 

eMail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.">Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.