АИКИДО

Изворното Аикидо потекнува од вештината аики-џицу, која што датира од 9-ти век од Јапонија. Истата била вклучена во борбената обука на самураите, базирајќи се врз техниката на одбрана. Оваа вештина…

0 Comments

РЕАЛЕН АИКИДО

РЕАЛНИОТ АИКИДО претставува стил на Аикидо кој го оформил Љубомир Врачаревиќ Аикидо Мајстор 10 ДАН. Тоа е практична и ефикасна вештина на самоодбрана која што ги применува супериорните одбранбени техники…

0 Comments

Аикидо федерација на Република С. Македонија – Реален Аикидо

Во Република Македонија аикидо започнува континуирано да се изучува од 1986 г. под водство на Г-дин Ѓуро Илиќ, најпрво во рамките на Џудо клубот “Пелистер”  од Битола како аикидо секција…

0 Comments